Her sene ocak ve temmuz aylarında iki kere zam alan memurlar, ilk defa bu yıl ikinci zammı alamayacak. Kamu çalışanları, ocak ayında aldıkları 123 lira seyyanen zam ile yetinecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, MEMUR-Sen’in Hükümetle yaptığı sözleşme yüzünden memurların mağdur olduğunu savundu ve kirli bir oyun oynandığını dile getirdi.


2014 YILINI MEMUR-SEN ZEHİR ETTİ


Bahadır, “Yılın ilk altı ayında enflasyon oranı yüzde 5.7 çıktı. Hiç pazarlık yapmayıp hükümetin açıkladığı yüzde 3+3 zamma razı olsalardı. Bugün enflasyon farkı olarak yüzde 2.7 daha maaşınıza zam yapılmış olacaktı. Fakat istemediler. Kirli bir oyun oynadılar. Masaya yüzde 6+6, taban aylığı 100 TL zam ve 234 TL aile yardımı talebi ile oturdular. Sadece 123 TL zamma imza attılar. Kısacası memura iki yüzlü davrandılar. Bugün enflasyon karşısında memurun maaş zammı çoktan buharlaştı. Memur enflasyon karşısında kaybetti. 2014 yılını size Memur-Sen zehir etti.”dedi.


MEMURUN OCAĞINA İNCİR AĞACI DİKTİ


“Hesabında, kitabında, aklında ve imzasında memurlar olmayan Malum-Sen’in yol açtığı bu felaketi hiçbir kamu çalışanı unutmamalı, aklından çıkarmamalıdır.” Diyen Bahadır, “Memurun ocağına incir ağacı dikenlere memurlar gerekli dersi vermeli, bunlara daha fazla tahammül etmemelidirler. Malum sendikaya her ne şekilde olursa olsun üye olan veya yapılanlar, Bir imza atarak kendilerine 2014’ü zehir eden, ceplerine kocaman bir delik açan, enflasyon canavarına memuru teslim eden malum sendikadan bir imza ile yollarını ayırmalıdırlar. Gelecekleri ile daha fazla oynamalarına, evlerine girecek aşa kepçe daldırıp alıp gitmelerine mani olmalıdırlar. Tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Zulme rıza göstermemelidirler. Aksi takdirde Kötülerin kendilerine tahammül edildikçe, daha çok azacağına şahit olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

 

Haber;S.Kaşkır