Serbest piyasada fındığın 16 TL'ye kadar yükseldiği şu günlerde yeni hasat dönemi için hazırlıklar sürerken, Akçakoca'da fındıkla ilgili tüm sıkıntılar ve üreticilerin beklentileri Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen toplantıyla enine boyuna masaya yatırıldı.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde kaymakamlık toplantı salonunda ilgili kesimlerin katılımıyla "Fındık Çalıştayı” düzenlendi.



Toplantıya Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Sevcan Öztemiz, Prof İsmet Yıldırım, Doç. Dr. Hülya Ünver, Tarım İlçe Müdürlüğü’nde görevli mühendisler ve fındık üreticileri katıldı.

Akademisyenler ile yereldeki aktörlerin katıldığı Fındık Çalıştayı’nda il genelinde fındık verimini arttırabilmek için çalışmaların nasıl olması gerektiği ile üreticilerin çalışmalara aktif olarak katılması için ne gibi tedbirlerin alınması gibi konular uzun uzun konuşuldu.



Öncelikli problemlerin tespiti ve problemlerin çözümünde görev paylaşımının önemi üzerine durulan toplantının fındık konusunda yapılacak diğer çalışmalara öncelik olacağı ifade edildi.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yeni üretim sezonu için sahada verimin arttırılmasına yönelik çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ