Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman ve Köy İlişkileri Dairesi’nce verilen ORKÖY kredileri, orman köylülerinin refahını arttırmayı ve kalkınmasını desteklemeyi amaçlıyor.

Kullanılan ödenekle köylerde 44 adet dış cephe mantolama ve Fenni Aracılık Projesi kapsamında 1 adet arıcıya 30 adet arılı kovan verildi. Ödemelerin 134 bin 250 Türk Lirası hibe, 537 bin Türk Lirası kredi olarak ödeme yapıldı. Şu ana kadar toplam 27 haneye 437 bin 250 Türk Lirası ödeme yapıldı.

Yapılan açıklamada, işletme müdürlüğünce, ormanların içinde ve bitişiğindeki orman köylerinde yaşayan orman köylülerinin sosyal ve ekonomik kalkınmalarına katkıda bulunmak suretiyle ormanlar üzerindeki olumsuz etkileri azaltmak için kredi desteği sağlandığı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre ise üreticiye sağlanan destekler ve krediler kapsamında orman köylüleri ekonomik ve sosyal maksatlı kredilerden hem ferdi olarak hem de kooperatif yoluyla yararlanabiliyor.

Ferdi destekler, orman köylüsünün refah seviyesini iyileştirmek, odunun yakacak olarak kullanımını azaltmak ve istihdama yönelik gelir getirici olarak uygulanıyor.

Kooperatif desteklemeleri kapsamında ise orman köyünde bulunan tarımsal kalkınma kooperatifleri, süt işletme tesisi, zeytin salamura tesisi, ormancılık çalışmalarına yönelik iş makineleri, odun dışı orman ürünlerinin değerlendirilmesine yönelik çam fıstığı işleme tesisi, defne kurutma tesisi, kereste fabrikası gibi projeleri için destekleniyor.