Pazartesi günü başlayan temel gıdadaki yüzde 7’lik KDV indiriminin ardından belediyelerden peşpeşe su ücretlerinde yüzde 7 indirim haberleri geldi. 50 TL’lik bir su faturasında 3 lira 25 kuruş indirim sağlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda AK Partili belediye başkanlarına çağrı yaptı.

Su fiyatlarında yüzde 7’lik KDV indiriminin dışında ek indirim yapılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm partili belediyelere, bir kısmının geçtiğimiz günlerde başlattığı bir uygulamayı süratle yaygınlaştırmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Evet, arkadaşlar su tarifelerinde birinci derecede belediye başkanlarıma sesleniyorum. Biz ne ana muhalefetiz ne şuyuz ne buyuz. Biz AK Parti’yiz. En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar, bunun da üzerinde bir oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır.” diye konuştu.

Gözler Erdoğan’ın açıklamalarının ardından hepsi Cumhur İttifakı’ndan seçilen Düzce’deki belediye başkanlarının bu çağrıya kulak verip vermeyeceğine çevrildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN