Türkiye'de 49 ilin faydalandığı ve sanayileşme açısından Düzce'nin oldukça fazla faydalandığı teşvik sistemi , bölgesel teşvik modeli esas alınarak yeniden düzenlenecek. Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Düzce ile Hakkari'ye aynı teşvikin verilmesi durumunda yatırımcıların Düzce'yi tercih edeceğini, bölgesel kalkınmışlık farklarını azaltabilmek için teşvik sisteminin yeniden ele alınacağını söyledi.

2008 yılında teşvik sisteminin yeniden elden geçirileceğini belirten Şimşek, Avrupa Birliği ülkelerinde de bölgesel teşvik sistemlerinin uygulandığını belirterek, Bölgesel teşvikin iller arasındaki gelir farklılıklarının azaltılmasında da önemli bir rolü olacağını savundu.

Şimşek, “Kişi Başına gelirin ve sosyal ekonaminin kalkınmışlık itibarıyla oldukça geride olan illerimiz var. Bölgesele teşvikler devam edecek, Yalnız şöyle bir yapıya gideceğiz. Kademeli bir sisteme geçeceğiz. Düzce ile Hakkari'ye aynı teşviği verdiğimiz zaman tabii ki sanayici Düzce'yi tercih eder. Onun için farklılaşmaya gitmemiz lazım” şeklinde konuştu