Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide, bu sene Düzce'de üç çeşit halinde üretildi. İftar sofralarının olmazsa olmazı pideler diğer illere oranla daha pahalı olarak Düzce'de 2-3 ve 5 Tl'ye satışa sunuldu. Düzce haricindeki diğer il ve ilçelerde 400 gram pideler 75 kuruştan satışa sunuluyor.



Düzce Tüketici hakları Derneği Başkanı Hacer Yılmaz, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu ve Düzce'deki pide fiyatlarının diğer illere nazaran daha pahalı olmasının sebebini, diğer illerde halk ekmek ve pide fabrikalarının belediye tarafından desteklendiğini fakat Düzce'de belediye destekli halk ekmek fabrikalarının olmayışına bağladı.



Yılmaz, "Halk ekmek fabrikalarından , satın alınan pide ve ekmeğe her geçen gün tüketiciler rağbet ediyor. Tüketicilere Ramazan Ayı'nın olmazsa olmazı pideyi halk ekmek fabrikaları , dumanı üstünde ürünler sunmak için İftar saatine doğru gönderip satışa sunuyor. Hijyen koşullara sahip,modern halk ekmek fabrikalarının Düzce’de de kurulması ve böyle fabrika kuruluşuna belediyenin katkı sağlaması, Düzce’de pide ve ekmek fiyatların da dengeyi sağlayacaktır" dedi.

 

 

Haber,E.Tınaz