Son aylarda döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak her alanda art arda gelen zamlarla birlikte Düzce’de fiyat artışından henüz 2 ay önce nasibini alan ekmeğe bir kez daha zam talebinde bulunulmuştu.

Düzce Valisi Cevdet Atay‘dan randevu alan Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz öncülüğünde taleplerini ileten fırıncılar, undan susama kadar artan maliyetlere dayanamadıklarını belirterek, ikinci bir zam konusunda ısrarcı oldu.

Bu kez Özlü’nün kapısını çaldılar

Ekmeğe zam talebi dillendirilmeye devam edilirken fırıncılar bu kez 2 ay önceki 4’te 1’lik zamma ‘Düzceli’nin ekmeğiyle oynatmam’ diyerek karşı çıkan ve geri adım atılmayınca da vatandaşın tanesi 1.5 TL’den ekmek yiyebilmesi için Düzce Halk Ekmek kurulması çalışmalarını başlatan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kapısını çaldı.

Fırıncıların sorunları anlatıldı, zam talebi iletildi

Düzce’ye gelen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz ile birlikte Başkan Özlü’yle nezaket yemeğinde bir araya geldi.

Yemekli toplantıda son dönemde un fiyatlarındaki artışa paralel olarak ülke genelinde fırıncıların sorunları Başkan Özlü’ye aktarılırken, esnaf kesimi masrafların sübvanse edilmemesi durumunda ciddi problemlerin yaşanabileceğini söyledi. Esnaf kesimi zam talebini Başkan Özlü’ye de iletti.

Halk Ekmek geri adım attırmadı

Çalışmaların somutlaştırılamadığı halk ekmek kozu bile fırıncıları zam hamlesinden geri adım attırmadı. Düzce Belediyesi eliyle kurulacağı açıklanan fabrikanın hala söylemde kalmasına bağlı olarak vatandaşın mahkûm olduğu fırıncılar ekmekte taleplerinin gerçekleşmesi için her yolu denemeye başladı.

Kamuoyu yanıt bekliyor

Düzce Halk Ekmek Projesi’ndeki son durumla birlikte ‘Düzce Belediyesi kurmazsa, benim belediyem kurar’ diyen MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun vatandaş aleyhine baş döndüren bu gelişmelerin ardından nasıl bir açıklama yapacağı da her yeni güne yeni zamlarla uyanan ve ay sonunu getirmek için kılı kırk yaran Düzceliler’ce merak edilir oldu.