Düzce Fırıncılar Odası tarafından geçtiğimiz aylarda ekmek fiyatlarına yapılan zam ve ekmeğin gramajının düşürülmesi, Düzce halkının büyük tepkisini toplamıştı. Yapılan ekmek zamları ile ilgili sokağın nabzını tutan Öncü Haber ekibi, halkın büyük çoğunluğunun yapılan zamma karşılık Düzce’de halk ekmek talebini gündeme getirmişti. Halkın bu sesine kulak veren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, halk ekmek kurulması için ilk adımı attı.

Bu akşam yapılan yılın ve ocak ayının ilk Belediye Meclis toplantısında, konu meclis gündemine alındı. Meclis toplantısında görüşülen gündem maddesi tüm meclis üyelerinin desteğini alarak oy birliği ile incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda, vatandaşlara ucuz ekmek yedirmek için Düzce’deki fırıncılarla anlaşma yapılacak. Anlaşmanın sağlanmasının ardından ise, halk ekmek büfelerinin konulacağı yerler belirlenerek, ucuz halk ekmek satışlarının bu büfelerde yapılması sağlanacak.

Öncü Haber muhabirinin AK Parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre, ilk olarak fırıncılarla anlaşılarak ekmeğin ham maddesi olan un, tahıl, maya ve susam gibi ürünler ucuza tedarik edilerek anlaşma sağlanan fırıncılara verilecek. Ucuza mal edilecek ekmeklerin, belirlenecek noktalara konulacak halk ekmek büfelerinde halka satışa sunulacak.

HABER: Savaş ARI