Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen “Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında; Düzce'de yürütülmekte olan “Anadolu Mandasının Halk Elinde Islahı” Projesi için 2014 yılı proje yürütme kurulu toplantısı Düzce, Balıkesir, İstanbul İl Müdürlükleri ve proje paydaşlarının katılımı ile Düzce'de bir otelde yapıldı. Yapılan toplantıya Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. İlhan Soysal, Düzce İli Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Çelik, Bakanlık Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Proje Koordinatörleri, Manda Yetiştirici Birliklerinin Başkanları ve proje sorumluları, Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyon Müdürlüğünden Proje Koordinatörleri katıldı.

 

 

Destek tutarı 765 bin 800 TL


Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce'deki manda yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler verdi. İl Müdürü Kabaoğlu, ‘İlimizde manda yetiştiriciliği ağırlıklı olarak Efteni Gölü çevresinde yapılmakta ve yaklaşık olarak 3 bin 400 baş manda bulunmaktadır. Projeye dahil olan 98 yetiştiricinin toplam bin 94 adet mandası bulunmakta ve 2013 yılında yetiştiricilere proje kapsamında 735 bin 500 TL, proje dışı anaç mandalar için ise 215 bin 950 TL olmak üzere toplam 951 bin 450 TL karşılıksız destekleme ödemesi yapılmıştır. Bakanlığımız 2014 yılı için Halk Elinde Manda Islahı Projesi kapsamında manda başına 700 TL destek vermekte olup, 2014 yılında manda ıslahı için verilecek destek tutarı 765 bin 800 TL olacaktır. Ayrıca proje dışındaki anaç mandalara da manda başına 400 TL destek verilecektir dedi.


Daha sonra Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. İlhan Soysal ve ardından Düzce, İstanbul ve Balıkesir İlleri ile Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyon Müdürlüğünden proje koordinatörleri konu ile ilgili sunum yaptı. Toplantı 2014 yılında verilecek desteklemelerle ilgili yapılan teknik değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

 

 

 

Haber: C. Üstüner