Artan maliyetler karşısında çaresiz kalan Düzce Fırıncılar Odası tarafından 2 Haziran 2022 tarihinde zam yapma kararı alınmıştı. Bugün yürürlüğe giren zamla birlikte 200 gramlık ekmeğin fiyatı 4 liraya yükseltildi.

“Düzce Belediyesinin duyarsız tavrı anlaşılır gibi değil”

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er de, zamlanan ekmek fiyatları üzerinden Düzce Belediyesi’ne yüklendi. Düzce Belediyesi’nin dar gelirlilere ucuz ekmek satışı yapmak için geçtiğimiz yıl ekim ayında gündeme getirdiği halk ekmek büfelerinin aylardır hizmete girmemesini eleştiren Er,  “Un, maya, doğalgaz, tuz,su, elektrik ve işçilik gibi bir çok girdi maliyetinde yaşanan artış, ülkemiz genelinde var olan ekonomik belirsizliklerle birleştiğinde, ekmek üreticilerini içinden çıkılmaz bir hale sokmuş ve Düzce’de ekmek fiyatları, hem de gramajı düşürülerek, bir kere daha zamlanmıştır. Düzce’de 210 gr olan ekmek 200 grama düşürülmüş, buna karşın ekmek fiyatları da 3 TL’den 4 TL’ye çıkartılmıştır. İYİ Parti Düzce Teşkilatları olarak, evlerimizin en temel besin maddesi olan ekmek ile alakalı zam sürecini önceden haber vermiş ve çözüm önerilerimizi sunmuş olmamıza rağmen, Düzce Belediyesi’nin konu ile alakalı duyarsız tavrı anlaşılır gibi değildir” dedi.

“Algının ötesinde bir adım atılmadı”

Halk ekmek konusunda Düzce Belediyesi’nin algının ötesinde bir adım atmadığını belirtene Er belediye yönetimine, “Yaklaşık 1 seneyi aşkın süredir devam eden zam furyası paralelinde Ekim 2021 tarihinden itibaren tüm uyarılarımıza, tenkitlerimize ve çözüm önerilerimize karşın Düzce Belediyesi’nin attığı yegane adım  sözde ‘ Halk Ekmek Büfeleri’ yapıldı müjdesi ile resimler çektirip Düzceliler ile paylaşmak, yine algı yaratıp gerçekte hiçbir adım atmamak olmuştur. Nisan Ayında Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü ve ekibi tarafından basın ile büyük bir başarı algısı ile paylaşılan güzel boyalı hoş mimarili toplamda 10 farklı noktada hayata geçeceği bizzat Sayın Özlü tarafından duyurulan büfeler nerededir? Bu kadar basit bir işi, 10 tane küçük büfenin ucuz ekmek satışını dahi sonuca erdiremeyen Belediye yönetiminin kamuoyu ile paylaştığı ‘büyük’ projelerin başarı ile bitirileceğine Düzcelilerin inanması mı beklenmektedir ?” sorularını yöneltti.

“Büfelerin hayata geçmesi için ekmeğin 15 TL mi olması gerekiyor?"

Belediyenin halk ekmekle ilgili sorulara cevap vermesini isteyen Er, “ Boy boy fotoğraflarını haberimizde de paylaştığımız büfeleriniz ne durumdadır? Halk’a ucuz ekmek yedirmek neden bu kadar zordur? Düzce Belediyesi yine neyi yanlış hesap etmiş, projesinin neresi eksik kalmış ve hangi rakamı tutturamamıştır ki; 3 aydır halk ekmek büfeleri ucuz ekmek ile ihtiyaç sahiplerini buluşturamamaktadır? Yoksa büfelerin hayata geçmesi için ekmeğin 15 TL olmasını mı beklemektesiniz? Düzce Belediyesi yönetimi dendiğinde artık klasik hal alan ‘algı’ oluşturmak, müjdeler vermek, ama akabinde hiçbir somut adım atmamanın gerçeği ne yazık ki ‘ ekmek’ kadar önemli ve hayati bir konuda dahi uygulanmaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.