Karadeniz’de yeni av sezonunda yaşanan palamut bolluğu, fiyatlara yansımıştı. Ancak, fiyatlar dünden itibaren yeniden yükselişe geçti.

Balıkçı tezgahlarında palamutun tanesi 35 ila 50 TL arasında değişirken, yeni av sezonunda hamsinin kilo fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Kilosu 70 TL’den satılan hamsinin yanına yaklaşılamazken, Düzce’deki balıkçılar fiyatlarda önümüzdeki günlerde düşüş beklediklerini söyledi.

Balık fiyatları ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Ali Tanrıverdi, Düzce’de balığa olan ilginin yüksek olduğunu ifade etti. Özellikle Karadeniz Bölgesinde palamut bolluğu yaşanırken, fiyatların arttığını ifade eden Tanrıverdi, “Önümüzdeki günlerde balık fiyatlarında düşüş yaşanmasını bekliyoruz” dedi.

 Ali Tanrıverdi, “Palamut fiyatları son iki gün içinde düşüktü, ama bugünden itibaren yükseldi. Ama ileriki günlerde yeniden düşecek. Hamsi fiyatları daha oturmadı rayına. Ama yarından itibaren ucuzlamasını bekliyoruz. Balığa şu anda Düzce’de talep çok yüksek. Herkes büyük ilgi gösteriyor. Biraz daha ucuz olsa herkes yiyebilecek. Günde 70 – 80 kasa palamut satabiliyoruz” şeklinde konuştu.