Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2017 yılı Nisan ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı. Kabaoğlu, 23-24 Nisan tarihinde Düzce’de gerçekleşen kar yağışının ardından hasar tespit çalışmaları kapsamında tarım alanlarında zarar meydana gelip gelmediği ile ilgili ön tespit çalışmaları yapıldığını belirtti.

Kabaoğlu, fındıkta büyük kayba neden olan külleme hastalığının zararlarını en aza indirmek için başlattıkları mücadele doğrultusunda tüm ilçelerde bilgilendirme toplantıları yapılarak konu ile ilgili lifletler dağıtıldığını kaydetti.

Nisan ayında Düzce’de 56 adet ısırık vakası gerçekleştiğini aktaran Kabaoğlu, köpek ve kedilerin 10 gün müşahede altına alındığını ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediğini dile getirdi.

Müdürlüğün gıda ve yem kontrol faaliyetleri kapsamında il genelinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 385, yem satışı yapan işyerlerinde 20 olmak üzere toplam 405 adet denetim yapıldığını ifade eden Kabaoğlu, 1 gıda işletmesine mevzuata aykırılıktan 912 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.