Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hem çeşidin fazla olması hem de fiyatların ucuzluğu pazar alışverişlerini yeniden canlandırdı. Bu zamana kadar pazarcı esnafı satışların azlığından, alıcılar ise fiyatların pahalı olmasından dolayı dert yanıyordu. Yaz aylarıyla birlikte şikayetler yerini memnuniyete bıraktı. Bu aylarda hem sebze ve meyve çeşitliliği, hem de fiyatların ucuz olması pazarlarda yeniden hareketliliği sağladı.

Düzce genelindeki pazarlardan alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatlardan oldukça memnun görünürken, fiyatların uygun olması nedeniyle satışları iyi giden pazarcılar da memnun. Pazar alışverişi yapan vatandaşlar, pazarda sebze ve meyve bolluğu nedeni ile fiyatlarda da düşme olduğunu, bu yüzden daha çok alışveriş yapabildiklerini dile getirdi. Özellikle kış aylarında alım gücündeki azalma ve fiyatların pahalı olması nedeniyle vatandaşlar tane işi alışveriş yaparken artık pazar çantaları da ucuzluk nedeniyle doluyor.

Pazarlarda bulunan giyim standlarındaki ürünler de yaz aylarıyla tezgahları renklendirirken fiyatlarıyla da ön plana çıkıyor.