Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, daha önce yeniden değerlendirileceğini açıkladığı vatandaşın ve esnafın belini büken elektrik faturalarındaki yeni düzenlemeyi paylaştı.

Elektrik faturalarına yeni düzenleme

Meskenlerde elektrikte uygulanan yüzde 18’lik KDV, yüzde 8’e düşürülürken ilk kademe indirimli kullanımda sınır da 210 kWh’den 240 kWh’ye çıkarıldı. Ticarethanelerde de kademe uygulaması getirildi. Günlük 30 kWh’ye kadar kullanımın yüzde 25 indirimli sağlanacağını açıkladı.

Meskende KDV yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü

Yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi de bugün netleştirdik. Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınır da günlük 8 kWh, aylık 240 kWh’ye yükseltilmiştir. Böylece tüketimine göre faturalarda yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır.” dedi.

Ticarethanelere 900 kWh’a kadar yüzde 25 indirim

Kademe uygulamasına ticarethanelerin de eklendiğini belirten Erdoğan, “Kademe uygulamasını ticarethane statüsünü de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kWh’ye, aylık 900 kWh’ye kadar olan tüketimin ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır.” diye konuştu.

İndirim faturalara nasıl yansıyacak?

Düzenlemenin ardından şubat ayı için 300 kWh elektrik kullanımına 473 TL ödenen bir meskende KDV indirimi ve kademe yükseltiminin ardından fatura 413 TL’ye gerileyecek. 1. Kademeyi geçmeyen 200 kWh kullanım için 274 TL olan fatura da 250 TL’ye düşecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN