PTT Düzce Başmüdürü Vedat Kandemir, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)'ni tanıttı. HGS’nin 2013 yılı başlangıcı itibariyle KGS (Kartlı Geçiş Sistemi)’nin yerini alacağını belirten Kandemir, hızlı geçiş sisteminde kullanılacak olan yapışkan tip etiket ve kart tipi elektronik etiketlerin yurt genelinde PTT Merkezlerinde ve otoban- köprü girişlerinde satışa sunulduğunu bildirdi.
HGS kartlarının temini ile ilgili bilgi veren Kandemir, “Talep sahipleri kimlik ve araç ruhsatları ile iş yerlerimize gelerek başvuru dilekçesi ve HGS elektronik yapışkan kart talep formunu dolduracak. Personelimizce formdaki bilgiler belge asılları ile karşılaştırıldıktan sonra sisteme tanımlamalarını yapacaklar ve bir sözleşme imzalatacak. Bireysel başvurularda HGS ürünü satışı kişinin kendisine yapılacak.” dedi.
Düzce il ve ilçe PTT şubelerinde birinci sınıf araçlar için yapışkan tip etiketin mevcut olduğunu belirten Kandemir, 5 liradan satışa sunulan kartlara araç sahiplerinin en az 30 TL yükletmesi gerektiğini bildirdi.

Kandemir, HGS ürün ücretlerini nakit veya PTT Bonus kredi kartı ve PTT Kredili Hesapla yapılacağını söyledi. Kandemir ayrıca müşterinin bakiyesinin azalması durumunda , müşterilerin doldurduğu HGS elektronik kart talep formunda sisteme girilen GSM numarasına otomatik mesaj gönderileceğini de sözlerine ekledi.

Haber; S. KAŞKIR