Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) pandemisinin başından bu yana uzmanlar, virüsten korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine dikkati çekiyor. Özellikle dengeli ve zengin beslenme, kaliteli uyku ile egzersizin immün sistemin güçlendirilmesi için en temel unsurlar arasında yer aldığını belirtiliyor.

Hal böyle olunca insanlar bağışıklık sistemini güçlendirici gıda, vitamin gibi maddelerin tüketimini artırmakta ve bu şekilde virüsten korunmaya çalışıyor. Uzmanlar da verdikleri tüketim tavsiyeleriyle vatandaşlara yol gösteriyor.

“POPÜLER TIP FINDIĞI GÖRMEZDEN GELİYOR!”

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiye edilen gıdaların içinde milli ürünümüz fındığın yer verilmeyerek ithal ürünlerin yer almasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “İçerdiği vitaminler ve bağışıklık artırıcı özellikler açısından bu ürünlerden hiçbir eksiği olmayan hatta fazlası bulunan yerli ve milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden gelinmektedir. Aslında fındıkta zaten arz fazlası sorunu bulunduğu ve tüketiminin artırılmasına şiddetle ihtiyaç duyulduğu da bilinen bir husustur” denildi.

“FINDIK YERİNE İTHAL RAKİPLERİ ÖVÜLÜYOR”

İçerdiği vitamin ve minerallerle hem besleyici hem de koruyucu olduğu bilinen fındığa karşı alınan bu tavırdan vazgeçilmesi gerektiğinin altı çizilerek, ““Hemen hemen tamamı ithal olan ve fındığımızın hem Türkiye’de hem de dış ülkelerde rakibi durumunda bulunan bu ürünlerin öne çıkarılması ve bu haliyle maalesef sık sık basında yer alması son derece üzücüdür. Dolayısıyla ilgililerin ve haber editörlerinin bu tür haberlere yer verirken çok dikkatli olmaları, yerli ve milli ürünümüz olan fındık aleyhine sonuçlar yaratacak bu tutumdan vazgeçmeleri ve Türk fındığını ön plana çıkarmaları arzu edilen ve beklenen bir durumdur.” denildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN