Merkeze bağlı Yeni Mahalle’de bulunan Can Oto ortaklarından Aydın Var, Öncü Haber mikrofonlarına yaptığı açıklamada ikinci el araç alım-satımında yaşanan son durumu değerlendirdi.

“İkinci el piyasasında pek hareket yok”

İkinci el piyasasında sıkıntı olduğuna dikkat çeken Var, şunları kaydetti:

Piyasalar çok durgun. 2019 yılına yeni girdik ve yıl sonu bandrol ayı olması sebebiyle her sene bu sektör geçici zamanlarda durgun olur. Ama piyasanın biraz da parasal yönde sıkıntı olduğunu esnaf arkadaşlarımızdan duyuyoruz. Bu sebeple ikinci el piyasasında pek hareketimiz yok. Bunu biraz da önümüzde ki dönem seçimlere bağlıyoruz. İnşallah seçimler bir an önce olur ve seçim telaşıda ortadan kalkar. Piyasanın açılmasından ümitliyiz.”

“Krediler ve faiz oranlarında düşme sağlanırsa ikinci el daha çok hareketli olur”

“Kredilerden şikeyetimiz var” diyen Var, şöyle konuştu:
“Bu aralar krediler ve faizler yüksek. Krediler ve faiz oranlarında düşme sağlanırsa ikinci el daha çok hareketli olur. Vatandaşımız daha iyi arabalar alır. Araç alımında genelde ikinci el tercih edilir. Çünkü piyasada ikinci el dediğin zaman sıfırından daha kolay alınabiliyor. Vatandaş krediler düştüğü anda ikinci el araç almaya teşvik edecek. Vatandaşın iyi bir araba alabilmesi için genelde alım gücü olarak 50 bin ile 100 bin arası araçlar tercih ediliyor. Bir kısmını peşin geri kalanı kredi vadeli şekilde daha çok tercih ediliyor.  Biz Can Oto ailesi olarak vatandaşa her türlü desteğimiz mevcuttur. Vatandaşlarımız ödemenin yarısın peşin vermek şartıyla, elimizden geldiği kadar kendi bütçemizde taksit yapma imkanımızda var.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ