2018 yılında bin lira olarak başlatılan ve geçen sene bin 100 liraya çıkartılan emekliye iki dini bayramda verilen ikramiyede yapılacak zamma ilişkin çeşitli rakamlar konuşulmaya devam ederken Düzce’de binlerce emekliyi hayal kırıklığına uğratan haber geldi. 

Yaklaşık 14 milyon emekli, yüksek enflasyonla düşen alım gücüne karşı bir nebze rahatlamak için umutlarını yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak olan bayram ikramiyelerine bağlamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bayram ikramiyelerine zam şu an için gündemimizde yok. Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek.” diyerek ikramiyelerin geçen sene olduğu gibi bin 100 TL olacağını açıkladı. 

Emekli ikramiyesinde tarih bilmecesi çözülse de yüzde 60’ı geçen enflasyon karşısında eriyen ikramiyeye zam yapılmaması milyonlarca emekliyi ve ailesini üzdü. 

Bakan Bilgin asgari ücrete ikinci zam beklentisine ilişkin de, “Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz.” Diyerek kapıları kapattı.