İller Bankası'ndan Düzce’ye aktarılan payın nüfus sayısına göre hesaplanması Düzce Belediyesini harekete geçirdi. Bu kapsamda 19 mahalleyi kendi sınırlarına katma planlarını yapan Düzce Belediyesi’nin ikinci formülü de belediye meclisinin mayıs ayı toplantısında gündeme geldi.

Daha önce Gümüşhane, Elazığ ve Edirne gibi illerde de benzer uygulamalardan yola çıkan Düzce Belediyesi iller Bankası’ndan yeterli desteği alabilmek için, sosyal yardım adı altında “ikametini Düzce’ye al” projesini hayata geçirmeyi amaçlıyor.  Belediyenin hedef kitlesi ise 20 bini bulan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve kış aylarını merkezde yaz aylarını köyde geçiren vatandaşlar…

İkametini Düzce’ye taşıyan öğrenci ve vatandaşlara belediye iki alternatif sunacak. Projeye göre İkametini taşıyanlara belediyenin ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere 30 bilet verilecek yada 15 metreküpe kadar su ücretsiz olacak. Belediye Meclis toplantısında gündem maddelerinden biri olan proje ile ilgili bilgi veren Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, “ 20 bin öğrenci var ikametleri burada değil. Kışın köylerden 70-80 bin insan da şehirde yaşıyor ama ikametleri köylerde. Öğrenciler ve kışın Düzce’ye gelenlere iki seçenek sunuyoruz. Ya 30 bilet yada 15 metreküp sudan faydalanacaksınız diye. Bunu bir çok belediye yapıyor. Örneğin Elazığ Belediyesi uygulamış. Nasıl Antalya gibi illerde yazın nüfus artıyor,  kışın azalıyor. Düzce’de de tam tersi bir durum var. Bizim de kışın nüfusumuz artıyor. Hizmeti bu şekilde verelim.” Dedi.

Muhalefetten ise ilk tepki MHP Grup Başkanı Ercan Katırcıoğlu’ndan geldi. Katırcıoğlu, “Sosyal Belediyeciliği sadece belediyeye gelir getirmek için kullanılmamalı, her zaman kullanmalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından meclise Başkanlık eden Selahattin Sert, gündem maddesini oylamaya sunarak plan ve bütçe komisyonuna havale etti.