Seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan, bayileri ile Türkiye çapında müşterilerine kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Düzce’nin sevilen iş insanı Düzce Cam Düzcespor Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kapoğlu tarafından, Seramiksan Düzce Bayisi görkemli açılış töreni ile hizmete başladı.

Seramiksan Düzce Mağazası’nın açılış törenine Seramiksan Genel Müdürü Süreyya Çağlar,  Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, TSO Meclis Başkanı Tanju Acar, TSO Meclis Üyeleri, Bolu eski Milletvekili Necmi Hoşver, Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, CHP İl Başkanı Semih Cemşit, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, AK Parti ve MHP Düzce Belediye Meclis Üyeleri, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, İŞKUR İl Müdürü Ferhat acar, Düzcespor Yönetimi, Düzcesporlu futbolcular ile çok sayıda davetli katıldı.

“Türkiye seramik ihracatında dünyada 5’nci büyük ülke”

Açılış töreninde bir konuşma yapan Seramiksan Genel Müdürü Süreyya Çağlar, Türkiye’nin seramik sektöründe dünyada beşinci büyük ihracatçı olduğunu belirtti. Seramiksan’ın Türkiye’de önemli yatırımlar yaptığına vurgu yapan Çağlar, “Bu dönemde seramik ve vitrifiye fabrikalarında ciddi yatırımlar yaptılar. Ülkemiz iki yüz elli binin üzerinde çalışanı 500 metrekare kurulu kapasitesi ile Avrupa’da İtalya ve İspanya’dan sonra üçüncü büyük üretici ve üçüncü büyük ihracatçı konumunda. Dünyaya baktığımızda Türkiye seramik sektöründe dünyanın beşinci büyük ihracatçısı ve dokuzuncu büyük üretici pozisyonundadır. Keza vitrifiye değimiz lavabo, klozet grubuna baktığımızda ülkemiz Avrupa’nın en büyük üreticisi, dünyanın da Çin’den sonra ikinci büyük üreticisi konumundadır. Sizlere çok kısa Seramiksan ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Seramiksan Manisa’nın önde gelen sanayici ailelerinden Demirdöver ailesi tarafından kurulmuş bir fabrika.  Ailenin 1906 yılında Manisa Sanayi Odası’nda kayıtları mevcut. 1950’li yıllarda Bloksan Tuğla 1990’larda da Seramiksan fabrikasını kurarak üretime yaklaşık bugün üç bin kişilik bir çalışma ekibiyle devam ediyor. Seramiksan  1994 yılında 70 çalışanı ve bir buçuk milyon metrekare kurulu kapasitesi ile başladığı bu yolculuğa bugün otuz üç milyon kurulu kapasitesi ile 1650 üzerinde çalışan kadrosu ile ülkemizin önde gelen üç büyük markasından biri konumundadır.” dedi.

Hoşver: “Düzce’ye yapılan her yatırım bizleri memnun ediyor”

Bolu eski Milletvekili Necmi Hoşver ise yaptığı konuşmasında, Düzce’ye yapılan her yatırımın kendilerini son derece memnun ettiğini dile getirerek, “Değerli hemşerilerim açılışa hoş geldiniz. Düzce’ye yapılan her yatırım Düzce’yi son derece memnun etmekte. İnşallah bu açılışın Düzce’ye hayırlara ve aileye de uğur ve bol kazanç getirmesini umuyorum. Değerli kardeşim zaten geniş geniş anlattı. Biz eski siyasetçiler böyle açılışlara çok gidip geliyorduk ama uzun zamandır pek de açılışlara gitmedik. Evet yeğenlerimin dükkânı olduğu için daha fazla anlatmak istemiyorum. Bol kazançlar diliyorum, inşallah emekleri boşa gitmez” açıklamalarında bulundu.

Açılışa katılanlar, yapılan duaların ardından hizmete açılan Seramiksan Seramik Mağazası’nı gezerek, Gökhan Kapoğlu’nu tebrik ettiler.