Ekonomik krizle birlikte işsizlikte baş gösterince ekonomik durumun bozukluğu bazı aileleri zora sokuyor. Üç ay önce Çay Mahallesi Tabak Sokak'ta oturan aile de aile reisi 6 aydır işsiz kalınca zor günler yaşıyor. Ailenin 6 çocuğu bulunurken çocukların biri işitme sorunu diğeri de geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle davranış bozukluğu yaşıyor. Diğer dört çocuktan ikisi zor şartlar altında eğitimine devam ederken iki çocukta daha önce oturdukları Çilimli'deki babaannesinin yanında kalıyor.

Ailenin yeni oturduğu iki odadan oluşan evde ısınma sorunu yaşandığı için aile bireyleri komşulardan gelen yardımlarla ısınmaya ve ayakta durmaya çalışıyor. Aile bireylerinden anne Hülya Kılıç zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını söyleyerek yapılacak her türlü yardımın kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Kılıç, komşularının yardımları olmazsa çok zor durumlarda kalacaklarını da sözlerine ekledi

Baba Mehmet Kılıç ise 6 ay önce işinden ayrıldığı için evin giderleri ile ilgilenemiyor. Ailenin tek mal varlığı ise 150 TL'ye kirada oturdukları evlerindeki televizyonları.