Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid-19 salgını ile mücadele çalışmaları, tüm ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de top yekûn devam ediyor. Salgının hızlı bir şekilde yayılımının önüne geçmek için şehir merkezinde alınan önlemler kapsamında, bazı sokak ve caddeler polis bariyerleri ile araç trafiğine kapatıldı.
“Talebimiz sokağın araç trafiğine açılması”

Düzce Valiliğinin yan tarafında bulunan Camikebir Mahallesi Şen Sokak esnafı, sokağın araç trafiğine kapatılması nedeniyle, işlerinde büyük düşüşlerin yaşandığını söylediler. Konu ile ilgili Düzce Valiliği’ne dilekçe verdiklerini söyleyen sokak esnaflarından Ömer Sert,  “Valiliğin önünden, bizim Şen sokağın trafiğe kapatılması, buradaki birçok esnafı mağdur etti. İstanbul Caddesi üzerinden, bizim sokak şu anda araç trafiğine kapatıldı. En azından, şu bariyerlerin Valiliğin önünden trafiğe açılmasını istiyoruz. Bizim Sayın Düzce Valimizden, sokağımızın trafiğe açılması yönünde talebimiz var. Bu konuda Düzce Valiliğine buradaki esnaf arkadaşlarımız ile birlikte dilekçe verdik” diye konuştu.

“İşlerimiz büyük oranda düştü”

Sokağın araç trafiğine kapatılmasının ardından, işlerinin büyük ölçüde düştüğünü belirten Emre Kahveci isimli otopark işletmecisi, “Ben bu sokakta otopark işletiyorum. Bu yol kapanmadan önce, ortalama yanımda 7-8 kişi çalışıyordu. Bu yol kapandıktan sonra, işler olmayınca, malum girişler arka taraftan olduğu için ben yanımda çalışan 3-4 kişiyi işten çıkartmak zorunda kaldım. Biz Sayın Valimizden, bir an önce bu yolun açılıp da, işlerimizi yapabilmek istiyoruz. Bizim burada 30-35 bin civarında bizim bir giderimiz var.  Bu yolun kapatılması nedeniyle işimizi yapamıyoruz, ekmeğimizi kazanamıyoruz, kiralarımızı ödeyemiyoruz. Biz bu konuyla ilgili 40’a yakın esnaf arkadaşımız ile birlikte dilekçe verdik” şeklinde konuştu.

“Sayın Valimizden bu sokağın araç trafiğine açılmasını istiyoruz”

Sokak esnafları olarak mağdur edildiklerini öne süren Semih Bülbül isimli esnaf ise,  “Bu yolu kapattılar, ama müşterilerimiz araçları ile bizim sokağa giremediği için işyerimize gelemiyorlar. Müşteri oranlarımızda bu yolun kapatılmasının ardından büyük bir düşüş yaşanıyor. Bizim mağduriyetimiz bundan kaynaklı. Bu sebepten dolayı müşterilerimiz gelemiyorlar. En azından bu sokak açılırsa, bir miktar da olsa şu zor zamanlarda biz de para kazanmış oluruz. Bu konuda Sayın Valimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konuda bize yardımları olursa, çok seviniriz” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI