Türkiye'de de tüm dünyada olduğu gibi etkisini arttırmaya devam eden ekonomik kriz, nedeniyle işsizlik sayısı her geçen ay artmaya devam ediyor. Hükümet ise yaşanan işsizlik sayısı için ekonomik paket çıkarmaya devam ediyor. Paketler çıkartılıyor ama işsizlik sayısı da artmaya devam ediyor.


Türkiye'de krizin etkisiyle 2009 Ocak ayı verilerine göre işsizlik oranının yüzde 15,5 gibi rekor seviyelere çıkmasının ardından, hükümet işsizlikle mücadeleye dönük İstihdam Paketi çalışmalarını hızlandırdı.
Küresel krizin olumsuz etkilerini hafifletmek üzere ardarda yürürlüğe konan ekonomik paketlerin ardından, 6 ve 7'inci ekonomik paketler için de yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Ekonomiyi canlandırma kapsamında bugüne kadar toplam büyüklüğü 36,3 milyar lirayı bulan 5 ekonomik paket açıklayan hükümet, 6'ıncı paketle Hazine'nin Kredi Garanti Fonuna sağlayacağı 1 milyar liralık kaynak ile fonun etkinlik ve fonksiyonu artırılacak. Bir diğer bileşen olarak da sektörel, bölgesel ve proje destekleri sağlanacak. 7'inci paket ise ''istihdam paketi'' olacak.

500 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Hükümetin çıkarmaya çalıştığı 7'inci pakette işsizleri sevindirecek bir gelişme de bulunuyor. Eğer paket yürürlüğe girerse tam 500 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu uygulamayla birlikte işsizlik sayısındaki artışın biraz olsun hafifletilmesi amaçlanıyor.