Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü, temmuz ayında Düzce’de fiyatı en çok artan ve düşen ürünleri açıkladı.

Buna göre Düzce’de temmuz ayı zam şampiyonu yüzde 24,5’lik artış oranıyla kuru soğan oldu. Kuru soğanı yaz meyvesi olmasına karşın yüzde 17’lik artış oranıyla karpuz takip etti. Temmuz ayı başında elektrik, doğal gaz ve LPG’ye gelen zamlar da tabloya yansıdı. Elektrik ücreti yüzde 15, tüp gaz ücreti yüzde 13, LPG ise yüzde 10,5 oranında zamlandı.

Kabak ise yüzde 20,7’lik azalışla fiyatı en çok ucuzlayan ürün oldu. Onu yüzde 19,3’lük azalışla taze fasulye izlerken üçüncü sırada yüzde 10’luk azalışla makyaj malzemeleri yer aldı. Listenin dördüncü sırasında yüzde 7,3’lük düşüşle patlıcan ve beşinci sırasındaysa yüzde 7 azalışla çocuk pantolonu yer aldı.

DÜZCE’DE ENFLASYON TÜRKİYE ORTALAMASINDAN YÜKSEK

Öte yandan bir önceki yılın aynı ayına göre (son 1 yıllık) ise, Düzce’nin içinde bulunduğu TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) bölgesinde fiyat artışı yüzde 19,27 oranı ile Türkiye ortalaması olan yüzde 18,95’in 0,32 puan üstünde gerçekleşti. Aylık TÜFE ise yüzde 1,49 oldu.

HABER: Mehmet GÜNESEN