Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik sistemiyle birlikte Düzce'nin birinci bölgede yer almasına Düzce'den değişik yorumlar gelmişti. Bugün Vali Bülent Kılınç ta yeni teşvik sistemi hakkında düşüncelerini dile getirdi.

“Kapasitelerini karşılayamayan yatırımlar var.”

Yeni teşvik sistemiyle birlikte Düzce'nin bu durumdan olumlu etkileneceğini belirten Kılınç, “ Düzce, mevcut teşvik sistemiyle bile ülke genelinde sistemden en fazla etkilenen ikinci il statüsündeydi. 5084'lü sistemle birlikte zaten Düzce, yatırım çekmeye başlamıştı. Şu durumda önceki teşvik sisteminden yararlanan ve kapasitelerini tam olarak karşılayamayan yatırımcılar var. Bunların oturmasıyla birlikte yeni sistem de olumlu olacak.” şeklinde konuştu.

“Düzce'nin istihdam ve geliri artacak.”

Yeni teşvik sistemiyle birlikte Düzce'nin de sistemden pay alacağını belirten Kılınç, “Yeni sistemle birlikte Düzce hem istihdam olarak hem de gelir olarak bu durumdan olumlu etkilenecek. Tabi ki bunun ne düzeyde olacağını eski sistemin biteceği ve yeni sistemin oturacağı 2012 yılında anlayacağız. Daha öncede belirttiğimiz gibi yeni sistemle birlikte Bolu sınırına kadar Düzce, İstanbul içinde yer almış oldu.” ifadelerini kullandı.