Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Düzce Platformu hükümet ile sendikalar arasında imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi’yle ilgili basın açıklaması düzenledi. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Ek Binası önünde düzenlenen açıklamaya Ses Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz ile birçok sayıda kamu emekçisi katıldı.

KESK Bileşenleri Adına Açıklama yapan Ses Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz "Günlerdir bizden adeta kaçırılan, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin ürünü mutabakatın adı ölümü gösterip sıtmaya razı etme mutabakatıdır" dedi.

“Toplu İş Görüşmesini Kabul etmiyoruz”

İl Temsilcisi Cemal Yılmaz, 23 Ağustos 2021 günü açıklanan Toplu İş Görüşmesini KESK olarak kabul etmediklerini belirterek, “Bugün dört bir yanında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı 11 sendikanın üyeleri ve emekliler ile birlikte 23 Ağustos 2021 günü açıklanan ‘toplu iş görüşmesini’ kabul etmediğini tüm kamuoyuna bildirmek ve duyurmak için bugün üretimden gelen gücünü kullanarak hizmet üretmiyor. Yine bugün Aile Hekimleri Federasyonu ve Türk Tabipler Birliği son yapılan ‘Aile Hekimliği Sözleşmesi’ni kabul etmediğini duyurmak için yine alanlarda ve hizmet üretmiyor.

"Grevsiz bir Toplu Sözleşmeyi kabul etmiyoruz..."

6. Dönem Toplu Sözleşmesi ile alınan karara tepkilerini dile getiren ve bu karardan bir an önce geri adım atılması gerektiğini savunan Yılmaz, tüm kamu, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine seslenerek, “Grevsiz bir toplu sözleşmeyi, tek bir konfederasyonun tüm kamu emekçileri adına toplu görüşme yapmasını, kapalı kapılar ardında gece yarısı yapılıp ertesi gün akşamüzeri kamu emekçilerine açıklanan sefalet sözleşmesini, tek başına diğer konfederasyonların çağrılmadan Hükümet ile yapılan toplu iş görüşmesinin imzalanmasını, kamu emekçilerinin hür iradelerinin kullanarak üye oldukları sendikalarını ‘merdiven altı sendika’ olarak adlandırılmasını, herkesin hür iradesiyle yasal sendikalara üye oldukları halde bu iradenin yok sayılarak ‘Toplu Sözleşme İkramiyesi’ adı altında verilecek ücretin kesilmesini, kamuda liyakate göre değil belirli bir sendika veya konfederasyona göre atama yapılmasını, görevde yükselme sınavlarında yazılı sınav dışında mülakat ile yerleştirme yapılmasını, yılbaşından beri her ay yapılan elektrik, doğalgaz ve diğer temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamları, kamu emekçilerinden yapılan yüksek gelir vergisini, çocuklarını bırakacak yeri olmadığı içinde evinde yanarak can vermesini, kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.