Kadın istihdamının ve sanayi sektöründe gençlere ilham olacak rol model kadın sayısının arttırılması amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesinin yurt genelinde tanıtımı sürüyor.  

Yurt genelinde gelişimini ve uygulama alanını büyüten proje, Kütahya’nın Simav ilçesinde başladı. Proje, ülkenin farklı pek çok ilinde de uygulamaya geçirilecek.

Kadın çalışanların eğitim ve istihdam çalışmalarının tanıtımının yapıldığı lansmana; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurulu üyesi Fatma Aydoğdu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Düzce Başkanı Serap Küçük ve birçok ilden kadın girişimciler kurulu başkanları katılım sağladı.

Düzce çalışmaları başladı

Öte yandan sanayide nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamayı da hedefleyen projenin üçüncü ayağı Düzce’de uygulamaya geçildi. Eğitim almış ancak istihdama katılamamış ve çalışmaya istekli kadınları meslek lisesi mezunu ve eğitimi devam eden gençleri hedefleyen projenin Düzce çalışmaları, geçtiğimiz haftalarda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.