Bu zamana kadar fındık fiyatının açıklanmaması tepki gösteren Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, tepkilerine ara vermeden devam ediyor. Diğer Karadeniz illerinden de tepkiler gelirken Düzce’den bu konuda Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz’dan hala herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık fiyatını açıklamamasına tepki göstererek halkı mitinge davet eden MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gerekirse Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde çadır kuracağını da açıkladı.

Enginyurt, “AK Partili Ordu Milletvekilleri bizimle dalga geçiyor. Cumartesi günü Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda buluşalım ve sesimizi duyuralım. Gerekirse gidip sarayın önünde çadır da kuracağım. 8 milyon üretici perişan, fındık üreticisi kan ağlıyor. AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız “Çarşamba olmadı cuma açıklanıyor olmadı pazartesi” diyerek adeta bizimle dalga geçerken, AK Partili diğer iki Ordu milletvekili zaten adeta yok hükmündeler.” Şeklinde konuştu.

Enginyurt’un bu tepkisi, fındık üreticilerinin çoğunlukta olduğu Düzce’de de hala bir tepki gelmediğini hatırlattı. Bu konuda bu zamana kadar tek açıklama yapan isim ise AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin oldu.


Haber: M. AYDIN