Düzce’de, Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan zam, Düzceli vatandaşların yoğun tepkisini çekmişti. Konuyu kendisinin hazırlayıp sunduğu “Yorumlu-Yorum” programında masaya yatıran Öncü Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Düzce Belediyesi’nin ekmek zammının önüne geçmek için halk ekmek çıkartması gerektiğini vurgulayarak, “Bunu yaparsa ancak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yapar” dedi.

Bunun ardından Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Düzceli’nin ekmeği ile oynatmayız” denilerek, ekmek zammının geri çekilmemesi halinde Düzce Belediyesi’nin halk ekmek çıkartmak dahil gerekli adımları atacağı belirtilmişti.

“Vali Atay fırıncılara talimat verdi”

Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirine değerlendirmelerde bulunan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, ekmek zammı ile ilgili Düzce Valisi Cevdet Atay’ın da devreye girdiğini ifade etti. Vali Atay’ın talimatı üzerine Düzce’de ekmek gramajının 250’den 270 grama çıkartıldığını kaydeden Kayıkçı, “Ekmek zammı ile ilgili çok yoğun bir tepki oluştu, kamuoyunda. Ama şu da bir gerçek, maliyetler sürekli artıyor. Bu konu ile ilgili Sayın Valimiz Cevdet Atay, Fırıncılar Odası ile bir görüşme yaptı dün. Bu görüşmede, fırıncılara ya ekmek fiyatlarını geri çekmeleri, ya da ekmek gramajının yükseltilmesini talimatını verdi. Sayın Valimizin bu talimatı üzerine, Düzce’de ekmek gramajı 250’den, 270’e çıktı” dedi.

“Düzce Belediyesi halk ekmek çıkartsın, büfeleri bize versin”

Düzce Belediyesinin ekmek zammının geri çekilmemesi halinde gereken tüm tedbirleri alacağına yönelik açıklamasını da değerlendiren Kayıkçı, “Düzce Belediyesi halk ekmek çıkarta bilir. Ama ekmek satış büfelerini bize, yani esnaflara verme kaydıyla. Biz o zaman bu ekmeği 1 buçuk liradan satırız. Çünkü, fırıncılardan ekmek satışı yapan bakkallarda komisyon alıyor. Bunun yakıt ve benzeri maliyetleri de var. Düzce Belediyesi halk ekmek adı altında ekmek çıkartırsa, büfeleri de bize verirse, biz ekmeğin tanesini 1 buçuk liradan satacağız” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI