' Esnaflar için yapılan girişmleri yerinde öğrenmek için Ankara'ya gittim.'

Hükumet tarafından gerçekleştirilen ve ekonomik yönden zor günler geçiren esnaflar içi Destek Eylem Planı oluşturulacaktı. Konuyla ilgili geçen hafta Ankara'da bulunan Düzce Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, eylem planının esnaflar için çok iyi olacağını söyleyerek 'Ankaraya giderek genel merkezden bu konunun ayrıntılarıyla ilgili bilgi aldım. Gerçekten esnaflarımız kötü durumda ve bu eylem planıyla birlikte az da olsa esnaflarımıza destek verilmiş olacak.. Bu konuda bizde elimizden gelen desteği yapıyoruz. Yapılacak olan Esnaf Şuralarında da yaşanan sıkıntıları dile getireceğiz. Zaten genel merkezden de DESOB olarak bize teşekkür yazısı geldi. Yaptığımız çalışmalar genel merkez tarafından da takdir görüyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda esnafların kötü gidişatı yapılacak çalışmalar neticesinde biraz daha iyi hale gelecek.' şeklinde konuştu.

'Milletvekillerinmizin bu konunun üstüne gitmesi gerekiyor.'

Geçen günlerde fındıkla ilgili yaptığı açıklamaları da yineleyen Kayıkçı ' Bu konuda Milletvekillerinin biraz daha girişimci olması gerekiyor. Fındık fiyatı göz ardı edilecek bir durum değil. Birlik olunarak fındık konusunda gerekli girişimlerde bulunmak gerekiyor. Biz nasıl yaptığımız girişimler sonucunda esnaflara destek primi sağlayabildiysek Milletvekillerimizinde fındık üreticileri için destek ödenek oluşturma girişimlerinde bulunması gerekiyor.' dedi.

'Cuma günü toplantı yapılacak'

Son olarak Cuma günü Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'in Düzceye geleceğini söyleyen Kayıkçı, ' Cuma günü TSO binasında bir toplantı düzenleyeceğiz. Daha saati tam kesinleşmemekle birlikte muhtemelen saat 14.00'da olacak. Yapılacak toplantı da esnafların durumu her açıdan ele alınacak ve neler yapılması gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulunulacak.' ifadelerini kullandı.