Konut Edindirme Yardımı kapsamında yapılan ödemeler nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan hak sahiplerinin itirazlarını yapmaları gerekiyor. İtiraz etmeyenlerin mahkeme açması mümkün olamayacak.

1986 yılında yasalaşan Konut Edindirme Yardımı'na ilişkin Kanun bir sonraki yılın başında uygulandı. Uygulama ile dokuz kişiden fazla işçi çalıştıran özel sektör işvereni ile devlet çalışanları adına kamu, çalışanların ücretinden kesinti yapılmaksızın herkes için eşit bir yardım yapıyordu.

Ödemelerin başlaması ile birlikte, hak sahiplerinin büyük bölümü beklediği miktarın çok altında paralar almaları nedeniyle hayal kırıklığına uğramış, bazıları ise hak sahibi olduğunu düşündüğü halde listelerde adını bulamamıştı. Uzmanlar hesaplamada yapılması mümkün hatalara karşı tedbir olması açısından, daha sonra açılabilecek davalara esasını oluşturacak itirazların yapılmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekiyorlar,

Listelere üç aylık itiraz süresi olduğu bildirilirken, başvuruların Güvenlik İl Müdürlüklerine yapılması gerektiği kaydedildi.