KEY ödemeleri başladı başlamasına ama vatandaş için biraz sancılı başlamışa benziyor. Sabahın erken saatlerinde bankaya giderek hesaplarına yatan parayı almak için sıraya giren vatandaşlar, uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

Hem bankamatiklerde hem de banka içerisinde sıra alarak bekleyen vatandaşlar, paralarını aldıklarında dışarıya çıktıklarında aldıkları miktardan dolayı tepki göstermekten kendilerini alamadı.

Vatandaşlar tepkilerini “ Bunca yıl çalıştık karşılığı bu muydu ? Bize 2 YTL vereceklerini söyleselerdi kendimizi hiç yormazdık. Biz ev alabilmek için zamanında böyle bir şeye başvurduk ama verilen paralarla değil ev almak evin kapısını bile yaptıramayız “ diyerek dile getirdi.

Daha paralarını alamayan vatandaşlar ise ne kadar para alacaklarını bilmeden bankaya geldiklerini söyleyerek alacakları parayla çok fazla bir şey yapmalarının mümkün olmadığını söyledi. Bir vatandaş ise yaşanan duruma farklı bir yorum getirerek “ Alacağım parayı karıma hediye edeceğim. Bu parayı almamda onun çok katkısı var.” dedi.

Bugün başlayan ödemeler yaklaşık bir aydan fazla bir süre devam ederken vatandaşlar ödemeleri vatandaşlık numaralarının son iki hanesine göre alabilecek. Ödemeler Ziraat Bankası Şubelerinden ve banka ATM'lerinden yapılıyor. Yapılan ödemelere tepki gösterenlerin ise itiraz etme hakkı bulunuyor.