Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Protokol törenine Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin video konferans yöntemi ile katılım sağladı.  

“KOBİ’nin finansal istikrarı tedarik zincirini daha istikrarlı hale getirecek”

81 il 160 ilçedeki oda ve borsalar ile 61 sektör meclisinin tüm üyelerinin de, Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde, hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabileceklerini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tedarik zincirini güven altına alacak bu sistemin, KOBİ’lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, sonraki aşamadaysa, düşen finansman maliyetleri KOBİ’leri yatırım ve üretim için teşvik edeceğini, K OBİ’nin finansal istikrarı hem tedarik zincirini daha istikrarlı hale getireceğini ve tedarik kanallarını garanti altına alacağını vurguladı. Bunun da alıcı konumundaki büyük firmaların, bu tedarik zinciri finansmanına dâhil olmalarını motive edeceğini sözlerine ekledi.

“Alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyoruz”

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise konuşmasında, "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı ürünümüzle alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyor, üye iş yeri ve kurumsal kart altyapımız üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Aydın, "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" ürününün, çevrim içi tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Ziraat Bankası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yaptıkları iş birliğine bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Bankkart Başak Tedarik Zinciri finansmanı ürünüyle topraktan sofraya, denizden masaya, 360 derece yaklaşımıyla üretim ve ticaret zincirinin bütün halkalarını, sektörlerdeki tüm tarafları finansal açıdan desteklediklerini söyleyen Aydın, şöyle konuştu:

"Bu ürünümüzle alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyor, üye iş yeri ve kurumsal kart altyapımız üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuyoruz. Alıcı ile satıcı kendi aralarındaki ticareti, kartlı ödeme sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapacak, bu sayede iş hacimlerini artırabilecek. Alıcı ve satıcı arasında oluşabilecek tahsilat riski ortadan kalkacak, alıcının ürün ve ham maddeye daha hızlı ulaşması sağlanacak. Alıcı ve satıcı kendi nakit akışlarına uygun ödeme takvimi oluşturabilecek. TOBB ve bağlı 365 oda/borsa ile 61 sektör meclisi üyesi iş yerleri Ziraat Bankasının kurumsal kartı Bankkart Başak ile yapacakları alımlarda 540 güne kadar vade ve finansal avantajlardan yararlanabilecek. Anlaşmalı mesleki birlik veya dernek üyesi satıcılar ise özel oranlarla ertesi gün ya da banka garantisiyle blokeli veya taksit vadelerinde tahsilatlarını gerçekleştirme imkânı elde edeceklerdir."