Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2018 yılına dair değerlendirmelerde bulundu. 2017’de ulaşım, çevre, altyapı, eğitim, kentsel yenileme gibi başlıklarda çok önemli yatırımları şehirle buluşturduklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, 2018’in Sakarya’da açılışlar yılı olacağını vurguladı.

Altyapı yatırımları
2018 yılında açılışı yapılacak yatırımlara değinen Başkan Toçoğlu, “140 milyonluk şehrin yeni içmesuyu kaynağı Akçay Barajı’nı tamamlayacağız. Serdivan ve Erenler’de toplam 75 milyonluk altyapı projelerimizi bitireceğiz. 2018’de Karasu ve Kocaali’de 45 milyon, Ferizli ve Söğütlü’de de 45 milyonluk altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız. 33 milyonluk Karapürçek ve Küçücek’e inşa ettiğimiz altyapı projemizi de 2018’de noktalayacağız. 20 milyonluk yatırımla inşa ettiğimiz Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi’ni devreye alacağız. 5 milyonluk Hendek’te Uludere Grubu 1. Kısım İçmesuyu Projesi ve Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Sapanca Memnuniye Arıtma Tesisi de açılacak. 15 milyonluk yatırımla Sapanca İçmesuyu İsale hattını da tamamlayacağız.”

Tarihi Uzunçarşı ve Yeni Hal
“Tarihi Uzunçarşı’yı tamamlayacağız. Alicanlar Konağı’nı hizmete alacağız. Yeni Hal Kompleksini bitireceğiz. Sosyal Gelişim Merkezleri halkamızın bir yenisini de 15 milyonluk yatırımla Karasu’da ekleyeceğiz. 7 milyonluk yatırımla Maltepe Sosyal Tesisleri’ni halkımızın kullanımına açacağız. Engelsiz Yaşam Merkezimizin de önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. Kocaali’de Sosyal Tesisleri’ni de yeni sezonda tamamlayarak kullanıma sunacağız. Hendek Yeni Yaşam Merkezi ve Arifiye Park’ı da bitireceğiz.”

Yeni duble yollar
“1. OSB ile SATSO arası yeni duble yol projemizi de yine bu yıl içerisinde tamamlayacağız.”

Ulaşım projeleri
“TOPÇA Köprülü Kavşak projemizi tamamlayacağız. ADA AVM bölgesinde inşa ettiğimiz üstgeçidi önümüzdeki günlerde açacağız. 2018’de yaklaşık 800 bin ton asfalt atacağız. Spor başlığına ayrı bir parantez açmam gerek. İnşallah bu yıl Sapanca Spor Kompleksi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.”

Haber: C. ÜSTÜNER