Bolu Belediyesi’ne ait tesislerde üretimine başlanan Halk Ekmek bugün itibari ile Belediye Büfelerinde satılmaya başladı. Başkan Alaaddin Yılmaz’ın ‘vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek yedirmek istiyoruz’ diyerek başlattığı çalışma sonuçlandı ve vatandaş bugün itibari ile 250 gram ekmeği 60 kuruştan almaya başladı.

% 56’sı Bolu Belediyesi’ne, % 22 bir Unlu Mamülleri firmasına ve geriye kalan % 22’lik diliminin ise bir Ekmek Fabrikasına ait olan fabrikada şu an 4 bin 500 ekmek üretiliyor ve 11 ayrı Belediye Büfesinde satılıyor.

Konu hakkında konuşan Başkan Yılmaz, “Bu gün itibariyle halk ekmek’i vatandaşlarımızla buluşturmaya başladık. Piyasada ki en kaliteli ekmeği en ucuza üretip halka ulaştıracağız. Bolu’da 27 ekmek fırını mevcut. Bizim ekmeğimiz aranan bir ekmek olacak. İnsanlarımız ucuz ama kaliteli ekmek tüketme şansı yakalayacaklar” dedi.

Öte yandan Düzce’de 3 yıldır 250 gram ekmek 1 TL’den satılıyor. Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, geçtiğimiz günlerde artan giderlere dikkat çekerek 350 gram ekmeğin 1,5 TL olacağını açıklamıştı. Düzce’de vatandaşların da tepkisine yol açan ekmeğe zam, Düzce’nin de diğer illerde belediye destekli halk ekmek uygulamasına neden geçmediği sorusunu gündeme getirdi. Bu fikir daha önce Düzce Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hacer Yılmaz tarafından da gündeme getirilmişti. Yılmaz, hijyen koşullara sahip, modern halk ekmek fabrikalarının Düzce’de de kurulması gerektiğini savunarak ekmek fabrika kuruluşlarına belediyenin katkı sağlamasının fiyatlara dengeyi getireceğini dile getirmişti.

Haber;S.KAŞKIR