Son zamanlarda artan kredi kartı ödemelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kredi kartı ile ilgili yeni düzenlemeler yapmayı planlıyor. Bakanlık, ödenmeyen kredi ve çek-senet bilgilerinin silinmesini öngören sicil affının ardından, kredi kartlarına ilişkin bir düzenlemeyi uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Bankaların kredi kartı uygulamalarına disiplin geliyor. Bu çerçevede kart iptallerini anında işleme koymayan bankalara ceza verilecek.Bir süredir üzerinde çalışılan tüketici yasa tasarısı ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak ilgili kurumların görüşüne sunulan tasarıda, kredi kartları ile ilgili de tüketicilerden gelen şikayetler konusunda düzenleme yapılacak.

Söz konusu düzenlemeler arasında, kredi kartlarından bir defa aidat alınmasının yanı sıra kredi kartları limitlerinin sınırlanması ve kredi kartı iptal taleplerine işleme koymayan bankalara yaptırım uygulanması da yer alıyor. Yapılacak düzenleme ile bankalar kredi kartı iptal taleplerini anında işleme koymakla yükümlü olacak. İptal talebini işleme koymayan bankalara para cezası uygulanacak. Yine iptal talebini işleme koymayan banka, iptal başvurusu yapılan kredi kartları ile ilgili her türlü sorumluluğu da üstlenmiş olacak.

Tüketiciler, istedikleri takdirde şubeye gitmeden, internet üzerinden de iptal başvurusunda bulunabilecek. Yine tüketici yasa tasarısı ile kredi kartı limitlerine de sınırlama getirilecek. Kredi kartının limitleri, tüketicinin gelirini aşamayacak. Yeni uygulamayla birlikte kredi kartı konusunda vatandaşların yaşadığı sıkıntılara da çözüm bulunmaya çalışılacak.