Uzun süredir Düzce'yi de etkisi altına alan ekonomik kriz ortamı nedeniyle hem satıcılar hem de vatandaşlar zor günler yaşamaya devam ediyor. İşsizliğin artmasıyla birlikte evlerine az da olsa para götürmeyi başaran Düzceliler de ev gereçleri almak için çareyi ucuz ev eşyası satan yerlerde buluyor.

Krizden etkilenen vatandaşların uğrak yeri olan ucuz malzeme satan işyerleri sahipleri ise müşteri bolluğuna rağmen krizden kendilerinin de olumsuz etkilendiğini söylüyor. Ev eşyası satıcıları, “Kriz ortamında esnaf ucuz alışveriş yapmak için bize geliyor ama yine de satışlarımız yüzde 40 oranında düştü. Buna da şükür diyoruz.” diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

Alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar ise krizden olumsuz etkilendiklerini ifade etti. Vatandaşlar, “Krizden olumsuz etkilendiğimiz için ucuz malzeme bulduğumuz yerden alışveriş yapıyoruz. Her kesim gibi bizde krizden olumsuz etkilendik. Bu gidişle bunları bile alamayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşlar da krizden hiç etkilenmediklerini, eskiden ne alıyorlarsa şimdi de onları aldıklarını söyleyerek krizin çalışmayan vatandaşlar üzerinde etkisi olduğunu vurguladı.