Düzce de şehir içi ulaşımında kullanılacak yeni otobüslerin sefere başlamasına bir gün kaldı.Garaja çekilen otobüsler yarın itibariyle Düzceliler’e hizmet vermeye başlayacak. İlk etapta 100 adet otobüs seferlerine başlayacak.

TARTIŞMA KONUSU OLDU

17+3 yolcu kapasitesi ile şu anda kullanımda olan otobüslere göre daha küçük olan yeni otobüslerin Düzce’nin ulaşım ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağı ise endişelere neden oluyor. Yeni otobüslerin 10 dakika ara ile sefer yapacak olmasının da zaten sorunlu olan Düzce trafiğini olumsuz etkilemesinden kaygı duyuluyor.

Öncü Haber, Düzceli vatandaşlara endişelere neden olan yeni otobüs sistemi hakkındaki görüşlerini sordu. Düzceliler otobüslerin ve sistemin değiştirilmesini olumlu bulurken, Düzce’nin ulaşım ihtiyacına karşılama ve trafik noktasında sorunlar olabileceğini düşünüyor.

İşte Düzceliler’in Öncü mikrofonuna söyledikleri:

‘YENİ ARAÇLAR KÜÇÜK’

Düzce de uzun yıllardır ulaşım problemleri yaşandığını söyleyen Uğur Gül isimli vatandaş , “Otobüsler çok eskiydi. Saatler konusunda vatandaşlar sıkıntı yaşıyorlardı. Gerek vatandaşlar gerekse belediyenin attığı adımlar işe yaramıyordu. Ama bu son atılan adımla birlikte ulaşım sorununu çözüleceğini inanıyorum. Ama alınan yeni araçlar küçük. Eğer sefer aralığı düzgün ayarlanmazsa Düzce halkına yeterli olmayacağını düşünüyorum.” dedi.

‘ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMESİNİ UMUT DİYORUZ’

Düzce de ulaşım sorunun yüksek boyutta olduğunu savunan bir vatandaş ise, “Bu sorun çok fazlaydı. Yeni sistemin ulaşım problemini çözeceğini umut ediyoruz. İndi-bindi uygulaması ulaşımda çok büyük bir problemdi. Yeni sistemde indi-bindi olmasın bence. Her durakta otobüs durmalı ve sadece durakta yolcu alımı yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

‘KÜÇÜK ARAÇLAR YETERLİ OLMAZ’

Yeni ulaşım sisteminin hayırlı olasını dileyen bir vatandaş ise, “Düzce adına öncelikle hayırlı olsun toplu taşıma adına iyi olacağını düşünüyorum. Küçük araçların yeterli olacağını düşünmüyorum.” diyerek otobüslerin yolcu kapasitesinin yetersizliğine dikkat çekti.

‘DÜZCE İÇİN YETERLİ OLUR’

Toplu ulaşımda almış olduğu radikal karar nedeniyle belediyeye teşekkür eden Barış İnanç , “Bence çok iyi fikir çünkü eski belediyede vatandaş iyi bir hizmet alamıyordu. Araçların küçük olması sorun olmaz. Düzceliler için yeterli olacağını düşünüyorum. Ama sefer sıklığı açısından ise trafik açısından sorun oluşturabilir.“ dedi.

'YENİLİK HER ZAMAN GÜZELDİR'

Eski otobüslerin kalkmasının iyi olduğunu düşünen bir vatandaş ise ,  “Bence daha iyi oldu. Yenilik her zaman güzeldir. Araçların küçük olması konusunda ise bazı mahallerde büyük araçların dönmesi sırasında sorun yaşanıyordu. Küçük araçları bu bakımdan daha iyi olur. Sık şekilde sefere çıkılmasıyla trafikte sorun yaşanabilir ama bunun önlemi de alınabilir.” diyerek yeni ulaşım sistemiyle birlikte belediyeye trafikte önlem alınması çağrısında bulundu.

'SORUN YAŞATIR'

Düzce’deki mevcut trafik sorununa dikkat çeken İsmail Elmacıoğlu, “Şu an trafik zaten ortada. Bu konuda Düzce’nin çok iyi bir durumda olduğu söylenemez. Bazı caddelerin trafiğe kapalı olması zaten trafik sorununa sebep oluyor. Yeni taşıtların sürekli sefer halinde olması Düzce’ye sorun yaşatır.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN