2008 yılında fabrika kurmaya karar verdiklerinde yer arayışında olduklarını ve bu aşamada Düzce’de daha önceden de çalıştıkları bir arkadaşlarının da önerisiyle Düzce’de yatırım yapmaya karar verdiklerini söyleyen Leon Kalma, süreç içerisinde Düzce’de Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin büyük bir özveri göstererek yatırıma destek olduklarını ifade etti.

1700 çalışan, 100 bin metrekare alan

2008 yılından bu yana Düzce’de huzurlu bir şekilde üretimlerine devam ettiklerini belirten Kalma, 1700 çalışan ve 100 bin metrekarelik bir alanda üretime devam ettiklerini, üretimlerinin de %92’sini ihraç ettiklerini de sözlerine ekledi.

Sanayi-Üniversite İşbirliği Çok Güçlü

Düzce Üniversitesi ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla Ar-Ge noktasında önemli işlere imza attıklarını da söyleyen Teknorot Otomotiv A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Leon Kalma, otomotiv endüstrisine yenilikler kazandırmaya, bunu da Düzce’de ülkenin bilim insanları ve yerel dinamiklerin katkılarıyla yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Teknorot İlimize Değer Katmaya Devam Ediyor

Programla ilgili açıklama yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Teknorot Yönetim Kurulu Başkanı Leon Kalma’nın ulusal yayın yapan bir ekonomi kanalında Düzce hakkında yapmış olduğu açıklamalardan dolayı memnuniyetini dile getirerek; “Düzce olarak 124 ülkeye toplamda 1.5 Milyar Dolarlık ihracat yapan Düzce’nin, istihdam ve ihracat noktasında önemli bir figürü olan Teknorot Otomotiv A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı, kıymetli dostumuz Leon Kalma, katıldığı televizyon programında hem ilimiz hem de kurumumuzu yücelten açıklamalarda bulunarak bizleri onore etmiştir. Teknorot, markalaşmanın, ihtisaslaşmanın, kurumsallaşmanın önemini herkese kanıtlayan nadide firmalarımızdan biridir. Otomotiv dünyası içerisinde kendisine sağlam bir yer edinen Teknorot Otomotiv A.Ş, ilimizdeki yatırımına her geçen gün eklemeler yaparak istihdam konusunda da öncü firmalar arasında yer almaktadır. Biz de Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak sanayicimizin ihtiyaçlarına karşılık bulmaya çalışıyoruz. OSB’lerimizin genişletme çalışmaları, altyapı ve üst yapı hizmetlerinin geliştirilmesi, kamusal destekler ve finansal destekler noktasında odamızın tüm imkanlarını üyelerimize seferber ediyoruz. Yine sanayicilerimizin daha hızlı hareket edebilmeleri adına ilimize Gümrük Müdürlüğü ve Gümrük Noktası kazandırma çalışmalarımızda da sona gelmek üzereyiz. En kısa zamanda ilimize gümrüğü kazandıracağız. İlimizde yatırımı olan ve gelişimimize katkıda bulunan tüm üyelerimiz bizim için Düzcelidir. Bu vesileyle kıymetli hemşerimiz Sayın Leon Kalma’ya ilimiz tanıtımına yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür eder, işlerinde kolaylıklar dileriz” ifadelerini kullandı.