İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamındaki iki yıl içinde merkezini İstanbul'a taşıması planlanan Merkez Bankası, Türk parası üzerindeki “Yeni” ibaresini kaldırmak için düğmeye bastı. TL'ye dönüşte sadece baskı maliyetinin 100 milyon doları bulması bekleniyor. Merkez Bankası yönetimi, 1 Ocak 2009'da piyasaya çıkacak olan Türk Lirası banknot ve madeni paranın kamuoyuna tanıtım kampanyası için bir reklam firması ile anlaştı.

Firma yetkilileri ve yönetim tarafından, tanıtım kampanyasının 1 milyon dolara mal olmasını karalaştırdı. YTL'nin tanıtımı için düzenlenen kampanya ise yakalaşık 750 bin dolara mal olmuştu. Eğer,1 milyon dolarlık tanıtım bütçesi yeterli gelmezse, tanıtım için ek ödenek aktarılacağı belirtildi.

Eylül ayında başlaması planlanan TL'ye dönüş kampanyasının Merkez Bankası tarafından düzenlenecek bir toplantı ile yeni madeni paralar ve banknotlar kamuoyuna tanıtılacak.

Öte yandan 1 Ocak'ta piyasaya sürülecek olan ve üzeinde "Yeni" ibaresi olmayan Türk Lirası'nın maliyetin de 75 ile 100 milyon dolar arasında olması bekleniyor.