Karayolları Düzce 4. Bölge Müdürlüğü tarafından D-655 Karayolu Çoban mevkii Akçakoca istikametinde başlatılan asfalt ve onarın çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar nedeniyle Akçakoca istikametinin Çoban kavşağından kapatılması, bölgede bulunan esnafları mağdur etti.

Yolun kapatılması nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini söyleyen esnaflar, mağduriyetlerini Öncü Haber mikrofonuna anlattı.  

“Yolun kapatılmasıyla mağdur olduk”

Yolun kapatılması nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden esnaflardan Hayrullah Çavuşoğlu, “Burada geçtiğimiz Cuma günü yol çalışmaları nedeniyle yol kapandı. Yarın tam bir hafta olacak. Halen daha bu yolu açamadılar. Biz bir an önce bu yolun açılmasını bekliyoruz. İlk üç gün iş hızlı gitmeye başladı. Ancak, şu anda çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Biz bu konu ile ilgili Karayollarına şikayet dilekçesi yazdık, ama bir sonuç alamadık. Yolun kapalı olması nedeniyle, iş yapamaz duruma geldik” diye konuştu.

“Ekonomik yönden sarsıldık”

Yolun kapatılması ile birlikte ekonomik yönden sarsıldıklarını söyleyen Şenol Aksoy isimli esnaf da,  “Bu yol bir haftadan bu yana kapalı. Bu nedenle burada her kes mağdur oldu. Burada Özdilek Kavşağına kadar 150’ye yakın esnaf var ve hepsi mağdur durumda. Düzce’nin siyasilerinden, bürokratlarından buraya gelip, çalışmaların hızlandırılması için hiçbir girişimde bulunmadılar. Burası, Anadolu’yu Batı Karadeniz’e bağlayan ana yoldur. Hiç kimse gelip de bu yolla ilgilenmedi. Biz burada kira veriyoruz, pandemiden çıktık, yaklaşık bir yıla kadar kapalıydık, sesimizi çıkartmadık. Biz o günlerde her zaman devletimizin yanında olduk. Biz bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Ciddi anlamda maddi olarak büyük kaybımız var”

Yolun ne zaman açılacağı ile ilgili kendilerine bir tarih verilmediğini, dile getiren Saffet Pehlivan isimli esnaf ise, “Bizim burada yetkililerden tek ricamız, bizim mağduriyetimizin giderilmesi. Hiçbir yetkilinin bir tanesi gelip de bizim bu sorunumuz ile ilgilenmedi. Bize bu yolun ne zaman açılacağı ile ilgili kesinlikle bir tarih verilmiyor. Biz neyi beklediğimizi bile bilmiyoruz. Bizim ciddi anlamda maddi olarak büyük kaybımız var” açıklamalarında bulundu.   

HABER:Savaş ARI