Düzce'de kar yağışı, vatandaşların meyve ve sebzelere rağbet etmesine neden oldu. Pazarcılar, kış aylarının tehlikeli virüsü gripten korunmak içinde C vitamini olarak nitelendirilen Portakal, Mandalina, Limon gibi meyve ve sebzelerin satışlarında artış olduğunu dile getirdi. Yeni Pazaryerinde kar yağışı ardından kurulan ilk pazarda esnaflar, meyve ve sebze satışında artış olduğunu, kışlık sebzelerin ise aynı düzeyde satıldığını veya alındığını söyledi.

İşte pazarcı esnafının görüşleri;

Adil Ilgaz: Kışlık ürünler gün yüzüne çıkmaya başladı. Fiyatlar heran artabilir. Fakat şu anda fiyatlar aynı düzeyde devam ediyor. Kar yağması ile birlikte grip salgını da arttı. Bu yüzden vatandaşlar genellikle portakal ve mandalina tarzı şeyler alıyor. C vitamini için bunlar ideal.

Halil Demircan: Karın ilimize yağması ile birlikte pazara vatandaşlar pek rağbet etmiyor. Pek çok kişi gelmiyor ama biz çalışmaya devam ediyoruz. Ağır ağır satışlar devam ediyor. Mandalinanın fiyatı alt seviyeye kadar düştü. Vatandaşlar kışın mandalina, portakal ve elmaya büyük rağbet gösteriyorlar.

Hasan Uraş: Şu anda kışlık fiyatlar üst seviyede değil. Fiyatlar normal düzeyde seyir ediyor. Ispanak, pırasa, havuç gibi kışlık ürünleri vatandaşlar sürekli alıyor. Kışlık sebzelerden başka sebze zaten bulunmuyor. Grip salgını nedeni ile vatandaşlar bol meyve alıyor.

Abdullah Bekar: Fiyatlar artar diye bekleyen vatandaşlar bulunuyor. Ama fiyatlarda artış yok. Ucuzluk var. Kışlık ürünlere reğabet çok. Bir çok ürün ilk giriş fiyatı ile şimdiki fiyatı arasında fark var. Git gide ucuzluyor. Hastalığa yakalanmak istemeyen vatandaşlar genellikle portakal, mandalina, limon, elma tarzında sebze ve meyve alıyor. Patlıcan, Domates gibi ürünlerde ise fazla bir satış yok.

Süleyman Yiğit: Beyaz lahana satışlar tüm hızı ile devam ediyor. Kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünler olduğu için vatandaşalar güvenerek beyaz lahana alabiliyorlar. Her çeşit lahana bulunuyor. Tanesi 1 TL'den başlıyor, kilosu 2 TL'ye kadar çıkıyor. Fiyatlar çok iyi.

Ömer Becit: Hava soğuk. Kış geldi. Müşteriler soğuk olmasından dolayı pazara gelmiyor. Bizde ısınmak için çareyi tenekelerde ateş yakarak buluyoruz. Ekmek parası için mücadeleye devam ediyoruz. Kışın vatandaşlar çabuk hasta oluyorlar. Bol bol meyve yemek için sürekli buradan geliyorlar meyve alıyorlar. Biz çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşa hizmet için her zaman çalışıyoruz.

Haber; Ş. ÇAKIR