Memur zamlarının belirlenmesinde baz alınan TÜFE rakamlarının yılın ilk beş yılında % 6,38 olarak gerçekleşti. Böylece, beş aylık enflasyon, yılın ilk yarısında, en düşük maaş alan memurlara yapılan toplam % 5,2’lik zammında aşılmasına neden oldu. Buna göre, memurlara enflasyon zammı yapılması kaçınılmaz hale geldi. Beş aylık rakamlar baz alındığında memurlara yılın ikinci yarısı için en az % 5’in üzerinde zam yapılması gerekiyor.

 

Maliye Bakanlığı’nın temmuzda memurlara üç ayrı zam yapması gündemde, Merkez Bankası’nın 2008 için % 4 enflasyon hedefi değişmediğinden, yılın ikinci yarısı için daha önceden belirlenen %2 zam yapılacak.

 

 Enflasyon farkı olarak belirlenecek zam oranı, Haziran sonunda netleşecek. Beş aylık rakamlar dikkate alındığında bile en az % 2’lik zam olacağı tahmin ediliyor. Yılın ikinci yarısı için yine düşük ücretli memurlara denge tazminatı adı altında % 2- 3’lük maaş artışı getirecek. Tüm bu artışlar dikkate alındığında memur maaşlarına, temmuzda yapılacak zam oranının % 6- 7 oranında olması bekleniyor.