Bölgedeki iş piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklere ve iş verenlere yönelik İŞ-KUR Düzce İl Müdürlüğü tarafından yapılan anket sonucunda , İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda görüşüldükten sonra bazı meslek alanlarında eğitim kurslarının düzenlenmesine karar verildi. Kararlar doğrultusunda bu güne kadar Gümüşova Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 20 kişilik bilgisayar operatörlüğüile 20 kişilik Bilgisayarlı Muhasebe kursu, Yığılca Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 65 kişilik Bilgisayar operatörlüğü , 20 kişilik Mobilya İmal İşçiliği ve 20 kişilik Gaz altı Kaynakçılığı kursları tamamlandı.

Cumayeri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan 15 kişilik Bilgisayar Operatörlüğü ve 15 kişilik Bilgisayarlı Muhasebe kursları devam ediyor. Düzce merkezde ise İşkur Düzce İl Müdürlüğü ile Düzce Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Düzce Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü işbirliğiyle kaynakçılık, karo fayans döşemeciliği, CNC makinaları kullanımı, mekanik bakım onarımcılık otomatik kumanda PLC programlama, satış ve pazarlama teknikleri, dış ticaret elemanı yetiştiriciliği, masör- masöz yetiştiriciliği, web tasarımı, bilgisayar operatörlüğü kursları düzenlenecektir.

Kurslarda aranan şartların kurstan kursa değiştiği ve kursiyerlere kurslara devam etmeleri halinde hergün 15 TL cep harçlığı verileceği bildirildi. Kurs süresi boyunca kursiyerlere İşkur Düzce İl Müdürlüğü tarafından İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası yapılacağı ve kurslara katılmak isteyen işsizlerin en kısa sürede İşkur Düzce İl Müdürlüğüne başvurmaları belirtildi.