Tarım ve Orman Bakanlığınca 2021 döneminde uygulanacak hayvancılık yatırımlarına ilişkin destek oranları belli oldu. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Hibe desteğine başvurular 1-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak olup, başvurular il müdürlüğümüze yapacaktır. Yetiştiricilere;

Büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli yeni ahır,

Küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ağıl yapımı

Kapasite artırımı/ Rehabilitasyonu

Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı

Makine, alet ve ekipman alımına (Yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk) alanlarında yüzde 50 hibe desteği verilecektir.

Hibe desteğinden, projesi onaylanan, hibe taahhütnamesini veren ve termin planında belirtilen süre içinde yatırımı tamamlayan yatırımcılar yararlanacaktır. Yatırımların 30 Kasın 2021 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Söz konusu yatırım konuları için; kararın yayımlandığı tarihte (21 Mayıs 2021) işletmesi bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve en az 1 yıldır aktif olan, hibe konuları için gerekli şartları sağlamak kaydı ile gerçek ve tüzel kişilere destekleme için başvurabilecektir.”