Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 Sayılı Kanun Genel Tebliği" 27 Kasım 2020 tarih ve 31317 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 31 Ocak tarihinde de başvurular sona ermişti. Bunun ardından borçları taksitlendirilen vatandaşlar için ödeme süreci başlamış oldu.

Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden borcunu yapılandıran vatandaşlara uyarı geldi. Bu kanuna istinaden yapılandırılan borçların, peşin ve 1. taksit son ödeme tarihinin 31 Mart olduğu hatırlatılarak, “SGK- Sigorta Primlerinin, 7256 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanuna istinaden, yapılandırılan Sosyal Güvenlik Alacaklarının,   ilk 2 taksiti ödenmediği takdirde yapılandırma bozulacaktır” denildi.

Yapılandırma taksitlerinin ödenmesine ilişkin detaylı bilgilerin SGK tarafından gönderilen ödeme planlarının arka sayfasında da mevcut olduğu belirtilerek, “İnternet sitesinden veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerinden bilgi alınabilecektir” ifadelerine yer verildi.