Düzce Endüstri Meslek Lisesi'nde 15-21 Ekim KOBİ Haftası Etkinlikleri kapsamında Girişimcilik Semineri düzenlendi. Seminerde KOSGEB Düzce Hizmet Merkezi Müdürü Asım Türkmen ve işadamları sunum yaptı.
KOSGEB Düzce Hizmet Merkezi Müdürü Asım Türkmen, öğrencilerin iş kurma konusundaki cesaretleri arttırma adına girişimciliği çok önemsediklerini, yeni işletme kuranlara verdikleri destekleri ve özellikle işletmelerin AR-GE kapsamında projelerinin desteklediklerini söyledi.
Daha sonra söz alan İşadamları kendilerinin deneyim ve tecrübelerinden öğrencilerin istifade etmesinin sağlanması amacıyla başarı öykülerini öğrencilerle paylaştı.
Bijuteri Ve Aksesuar işletmesi sahibi Celalettin Uzun, başarılarındaki en büyük etkenin cesaret ve risk almaları olduğunu söylerken, Hırs ve inat ettikten sonra her şeyi yapabileceklerini dile getirdi.
Uzun “ Sıfırdan başlanan bir başarı öyküsüne en güzel verilebilecek örnek bizim firmamızdır. 99 yılında AVM’de açtığımız küçük bir stanttan, bugün Türkiye genelinde 80, dünya çapında da pek çok şubesi olan bir firma haline geldik.   Başarımızda en büyük etken cesaret ve risk almamız oldu. Çok sıkıntılar yaşadık ama artık aranan bir firmayız. Ben lise mezunuyum. Üniversiteyi ekonomik sebeplerden yarım bırakmak zorunda kaldım. Ancak kendi hırsım ve azmimle 30 yaşından sonra hem Çinceyi hem de İngilizceyi öğrendim. Hırs ve inat ettikten sonra yapamayacağınız hiçbir şey yok.”şeklinde konuştu.
 Önemli Olan Hayatı Kazanmak
Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin ise, öğrencilere içlerindeki çalışma şevkini hiçbir zaman kaybetmemeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.
Zengin, “5 kardeşin olduğu bir memur çocuğuydum. Küçükken ciddi geçim sıkıntısı içindeydik. Arkadaşlarım sokakta oynarken ben sandık çakardım. Çaktığım sandık başına da para alıyordum. Çakmak gazı doldurarak da girişimciliğe başladım. Çok farklı kollarda çalıştım. Para kazandıkça zevk almaya başlıyorsunuz. Ancak servet gelen şey kuş gibi gelip gidebilir. Önemli olan içinizdeki çalışma şevkini kaybetmemeniz.  Okumak, okul kazanmak önemli değil, önemli olan hayatı kazanmak. Okul size anahtardır ama önemli olan hayata tutunabilmektir.”diye konuştu.

Seminere Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da katıldı.

Haber; S. KAŞKIR