İran, Türkiye’ye doğal gaz ulaştıran hatta meydana gelen arıza nedeniyle gaz arzını 10 gün süreyle durdurmuştu. Elektriğinin 5’te 1’ini doğal gazdan üreten Türkiye, hanelerin bu kesintiden olumsuz etkilenmemesi için tedbir olarak sanayi kuruluşlarına kısıntı uygulaması başlattı.

Çok sayıda fabrika üretimine ara vermek zorunda kalırken bu durumdan Düzce’deki OSB’lerde bulunan üretim tesisleri de olumsuz etkilendi. Düzce’de faaliyet gösteren onlarca fabrika da üretime ara vererek çalışanlarına izin verdi.

Elektrik kısıtlaması kaldırıldı

BOTAŞ, İran’dan doğal gaz akışının deneme amaçlı olarak sağlanmaya başladığını bildirirken sanayiciyi sevindiren haber de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Bakan Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının bugün itibarıyla kaldırıldığını bildirdi.

Doğal gaz kısıntısı sürecek

Dönmez, yaptığı açıklamada, sanayi tesislerine doğal gazda uygulanan kısıntının ise 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürüleceğini duyurdu. Dönmez, "Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.