Şerefiye Mahallesi'nde bir ödeme noktasına elektrik faturalarını ödeyen onlarca vatandaş, dolandırıcılık şoku yaşadı. Vatandaşlar dolandırıldıklarını SEDAŞ Yetkililerinin elektriklerini kesmek için eve geldiklerinde anladı. Soluğu hemen ödeme yaptıkları işyerinde alan vatandaşlar, “tadilat nedeniyle kapalıyız” şeklinde yazı ile karşılaştı.  Hemen akabinde SEDAŞ Müşteri hizmetlerine giden çok sayıda vatandaş, faturalarını yetkisiz ödeme noktası tarafından tahsil edildiğini anlayınca ikinci bir şok daha yaşadı.  

Fatura mağduru Çapan Coşkun, “12. Ayda yatırdığım elektrik faturasını 1. Aya yeniden tahakkuk ettirmişler. Geldiğimizde adam gece yarısı dükkanı toparlamış kaçmış! Bankadan da parayı almış.” Şeklinde yaşadıklarını anlattı.

Ellerindeki faturalar için sahte makbuz kesildiğini öğrenen vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Uğur Yeşildağ isimli bir vatandaş,  “sabah evden telefon açıldı, elektriği kesmeye geldiler diye… bugüne kadar yaşamadığım bir olayı yaşıyorum. Apar topar para buldum. Hemen yatırdığım ödeme noktasına gittim. Faturada barkot olmadığını da yaşadığım bu olay sonrası fark ettim. SEPAŞ’a konuyu ilettik. Çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu milletin mağduriyetini giderilmesini istiyoruz.”dedi.

Dolandırıldıklarını fark eden çok sayıda vatandaş SEDAŞ Müşteri hizmetlerine başvururken, vatandaşların şikayetlerinin alınıp genel merkeze gönderileceği bildirildi. Yine şikayette bulunan çok sayıda vatandaş, mahkemeye başvuracağını açıkladı.

Yetkililer uyardı

Öte yandan yetkililer, korsan bayilere karşı uyardı. Düzce’de sadece iki yetkili bayi olduğuna dikkat çeken yetkililer, ya PTT şubelerinden yada Düzce’de Şerefiye mahallesi (dergazyanı) ve Kültür mahallesi’ndeki (namık kemal okulu) SEPAŞ ödeme noktalarında tahsilat işlemlerini gerçekleştirmesi istendi. 

Haber;S.KAŞKIR