Dövizdeki yükselişin ardından, bir de küresel petrol piyasalarında dalgalanmanın vurduğu akaryakıt fiyatları son bir yılda 3’e katlandı. Maliyet artışı nedeniyle Düzce Belediyesi toplu taşıma araçlarına zam yapma kararı aldı. Düzce Belediyesi Haziran Ayı 2. Oturumunda oy çokluğu ile kabul edilen toplu ulaşım zammı ile birlikte önümüzdeki pazartesi gününden itibaren Sivil 4.90 Liradan -  7.00 Liraya, öğrenci 3.70 liradan -  5.00 liraya 81 Kart ise 115 liradan 150 liraya çıkartılacak.

Peki, toplu taşıma zammı ile ilgili Düzce halkı ne düşünüyor? Öncü Haber ekibi bu sorunun cevabını alabilmek için vatandaşlara mikrofon uzattı.

İşte toplu taşıma ücretlerine yapılan zamla ilgili Düzce halkının görüşleri:

“Sadece burada değil, Düzce’de bir kriz var”

Yaşar Bilgin:  Sadece burada değil dünyada kriz var. Bu mecburi ihtiyaç Allah yardımcımız olsun.

“Zammı doğru bulmuyorum”

Fatma Akgül: Otobüs zamlarını doğru bulmuyorum, ama iki günde bir akaryakıt  fiyatlarına zam geliyor. Bir haftada 3 kere zam gelir mi? Düzce Belediyesi, minibüslerdeki zam kararından vaz geçmeli.

“Sadece otobüs fiyatları değil, her şey zamlanıyor”

Resul Ak: Her şeye zam geldi sıkıntı oldu. Akaryakıt aldı başını gidiyor. Ekmek desen alışveriş desen bir sürü para.

“Ekmeği bile zor alır hale geldik”

Dilek Göl: Engelli maaşı ile geçinmeye çalışan bir vatandaşım. Aldığım 1400 lira. Toplu taşımaya engelli olduğum için para vermiyorum ama verenler için çok zor. Piyasa çok kötü bu gidişle birbirimizi yiyeceğiz. Pazar işini unuttuk, ekmeği bile zor alır hale geldik.

“Toplu taşımanın ucuz olması lazım”

İlker Karaarslan: Toplu taşımanın ucuz olması lazım. Bunda belediyenin de suçu var. Benzin pahalı o pahalandıkça her şeye de zam geliyor.  Yapılan zamlar geri çekilmeli.

“Öğrenciyim; yol parası belimizi büküyor”

Faik Öner: Ben öğrenciyim. Her şey çok pahalı benzine de sürekli zam geliyor. Toplu taşımaya da, yol parası belimizi büküyor.